29-05-09

De Boom.

Vriendschap is voor mij als een boom.
Enkele jaren geleden ontmoete ik er zo eentje. Een fijne jonge twijg met nog maar een paar blaadjes begroeid. Ik was er direct weg van en mijn innerlijke ik zij ja. Deze nog prille vriendschap wou ik zien groeien en ik plante het twijgje op één van de mooiste plekjes in mijn harte-tuin.
Met grote inzet, waardering en respect droeg(en draag ik nog)zorg voor deze vriendschapsboom.
Net als in de echte natuur wisselde seizoenen zich in het groeiprocces af. Van regenbuien tot stormwinden, bliksemke en donderslag,  maar meestal een zachte bries en zonnewarmte.
Zo is mijn vriendschapstwijgje door de jaren heen uitgegroeid naar een grote, sterke boom. Stormen zullen hem niet gauw omverblazen, want hij staat diepgeworteld en stevig verankerd in de bodem van mijn harte-tuin.
Lang was ik bang om hem te verliezen, want dit is echt DE VRIENDSCHAP van mijn leven.
Soms waneer de boom even in winterust gaat en daar zo zonder bladerdak staat, dan voel ik weer eventjes die angst, maar ik weet dat net als in de natuur, de lente steeds in hem leeft, en dat hij na elke pauze weer verder uitgroeid met grotere kruin die ontelbaar meer bladeren zal dragen.
Het vertrouwen heb ik moeten leren en ze is één van de belangrijkste eigenschap van onze bijzondere band.
Elke keer als ik gezegend word met blijdschap, is het rond zijn stam dat ik het liefst mijn vreugdedans kom opvoeren. En als't leven me in een tranendal stort wil ook't liefst onder zijn bladerdak schuilen om uit te huilen.
Ik heb nooit geweten dat men een vriendschap zo intens kan beleven, maar ik heb er dan ook 40 lange jaren op moeten wachten, en weet elk stukje ervan naar waarde te schatten. 
Eigenlijk staan er op die bijzondere plek twee bomen naast elkaar.
Ik wens ieder van julie ook zone speciale vriendschapsboom toe.
Heel Veel Liefs van tantieken voor mijn 2maatjes,dochter&kleinzoon en alle lezerkes van mijn blog. 
2895542533_d2221a4b3c

02:50 Gepost door Tantie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goeiemorgen, dat is nu eens mooi beschreven, sè. Helemaal recht uit t hart, dat merk je zo :-)
Ik wens je nu alvast een tof weekend!

Gepost door: Ri@ | 29-05-09

Friendship !!! Vriendschap is één vande mooiste dingen die er bestaan,spijtig genoeg is er weinig plaats voor vriendschap in deze wereld want mensen laten steeds minder toe in hun leven.Ik ben blij dat i zovele goeie maatjes heb...mijn familie,ons Tke & Bke,de vrienden van VP en natuurlijk ons Robke want die zit nog het diepst in mijn hartje.

Mooie afbeelding trouwens,das de watermolen van Herenthout (aan't Kasteel van Halaar)..ons Zenplekje ;-)
Hartegroetje van Kurt en mij (en onze jarige die dit weekend bij ons is)XXX

Gepost door: dochterlief !!! | 30-05-09

De commentaren zijn gesloten.