08-04-09

Nachtgroetje met muziek.

89dromenvan

Goeienacht iedereen, van de week was ik weer eens op Internet aan't surfen en kwam op deze animatie-afbeelding uit. Ik sloeg ze direct op bij mijn afbeeldingen want dit is weer zo'n echte Tantie-Monie-afbeelding. Daarom wil ik ze ook met jullie delen, zodat jullie door elk postje dat ik hier bijzet,mij telkens een stukje beter leren kennen.
Een warm,gezellig haardvuur wie houd daar nu niet van he! En dat ik een echt bloemenmieke ben weten jullie ook ,maar waar ik een grote zwak voor heb is die piano. Dat staat hier trouwens ook al wel een paar keer ergens vermeld. Ja ik zou zo graag in mijn leven, naast schilderen en andere creatieve bezigheden,nog piano willen leren spelen. Ik ben al wel vele jaren bezitster van een accordion,maar mijn huisgenoten vinden het vervelend wanneer ik het instrument nog maar bovenhaal. Ze vinden de klanken van dat ding niet leuk om te horen, en natuurlijk om er een liedje uit te krijgen moet men toch kunnen oefenen niet.
Ik heb voor vele soorten muziek&instrumenten een zwak.
De piano (zo'n antieke,zwarte buffetpiano met koperen kandelaars)staat op de eerste plaats. Die hebben een speciale klank. Maar ik heb ook een grote voorliefde voor De Harp. Die klinkt als je reinste engelenmuziek in de oren! De Viool staat ook op mijn lijstje. Maar eigenlijk is dat lijstje te lang om op te noemen. Tantie houd eigenlijk van alle soorten muziek en vind elk instrument schoon om zien. In elk genre heb ik wel zo mijn favorieten.
2 speciaaltjes die 'k toch zeker niet mag vergeten
zijn Djembe,s en de Australische Didgeridoo. Als ik daar ergens een live sessie van bijwoon is't kippevelmoment van 't begin tot einde.
En wanneer klassiek en modern elkaar tegemoetkomen, dat is echt ook genieten voor mij zenne. Dat vind ik supperprachtig.
Ik zou heel graag eens naar zo'n slagwerkconcert gaan van die mannen van Majumana, die door op vuilnisbakken,verfblikken en vanalles&nog wat te slaan, rithmische muziek brengen.  
Ik heb ook reklame gehad met een uitnodiging om een speciaal onderwaterconcert mee te maken. Het is een Spiritueel Onderwaterconcert door EQUINOX. Het word gebracht door Jan Willems - Jean Bosco Safari - Steven Jacobs - Kjell Ambjörnsen. Het is een meditatief concert, waarbij je drijvend in een warm relaxatiebad of liggend op verwarmde ligzetels kan genieten van de helende klanken van EQUINOX. De muziek is een vermenging van oude Sjamanistische met hedendaagse sfeer ingetuned op de ontwikkeling van de nieuwe mens. Door zowel vocale als instrumentale klanken word er op een subtiele manier op chakra,s en energieën ingewerkt. Je kan dit alles ervaren in een prachtig verlicht wellnessbad dat uitgerust is met speciale onderwaterboxen om je terug een oeroud baarmoedergevoel te laten ervaren.
Dit is nu echt iets wat Tantie aanspreekt se mensen, en ik denk mijn maatje Tommy ook. Omarmd door warm water en mooie rustgevende klanken&muziek, dat moet een prachtervaring zijn, zeker weten.
Nu kan ik er spijtig genoeg niet aan deelnemen, maar ik hoop dat het een groot succes word zodat er meerdere concerten van worden gegeven.
Soms durft ons Tantie nogal 's knorrepotten als't weer eens wat tegendoet, maar ik besef dan algauw dat'k op vele gebieden toch lucky ben, want 'k heb klare ogen om al wat schoon is te kunnen bekijken en 'k heb 2 goei oren die in stereo naar al die prachtige muziek&geluiden kunnn luisteren. En ik heb ook nen mond, dien als'm zeker is dat niemand luisterd(hihi) wel eens stillekes durft mee te kwelen.
Zo zijn jullie weer wat meer over Tantie te weten gekomen,en ik hoop dat het een aangenaam stukje leesvoer was voor jullie. Lieve groetjes en een fijne nacht voor de matekes en alle bezoekerkes.
Van Tantie Monie***

01:55 Gepost door Tantie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Als muziek in de oren zo passievol schreef jij dit tekstje.

T'ke heeft niet echt uitspringers in de muziek.
Ik hoor graag pop maar om te relaxen vind ik de cd's van Bach wel heerlijk ontspannend.

Ik hoor ook graag geluiden van de zee en watervallen.

Wat ik niet graag hoor zijn geluiden van kikkers en insekten, maar dat wist je al.

Panfluit-muziek daar kan ik ook helemaal van zennen.

;)

Gepost door: Tommy | 08-04-09

Hey m'n lieve maatje, jij hebt mijn lijstje nog verder aangevuld,want het geruis van de zee en watervallen deel ik ook met jou. Ik ben er zeker van dat we nog vele dingen vergeten zijn ,want zowel jij en ons B'ke als ik hebben een hele brede waaier van interesse.en dingen waar we van houden Dat maakt het leven mooi en interesant.
Liefs en tot gauwkes van tantieken XXX

Gepost door: tantie | 08-04-09

Hallo, Ik hou ook heel veel van muziek, van vele soorten ook. Een instrument bespelen kan ik niet, al heb ik altijd gezegd, ooit gitaar te willen leren spelen. Een gitaar heb ik hier al enkele jaren staan, nu nog decoratief. Maar wie weet, zal ik t toch ooit nog wel s leren :-)
Fijne Paasdagen voor jou en je familie!

Gepost door: Ri@ | 11-04-09

De commentaren zijn gesloten.